+32 53 810 384

20 jaar lokalisatie voor een wereldwijd publiek

Dit jaar is BTI Studios twintig jaar actief. Oprichter en CEO Björn Lifvergren vertelt ons hoe het kleine ondertitelingsbedrijf is uitgegroeid tot een wereldspeler met kantoren in 19 landen.

Posted on Jul 03, 2015 by Ward

Vier samen met ons de 20ste verjaardag van BTI Studios!

In juni 1995 begon het bedrijfje dat vandaag gekend is als BTI Studios met ondertitelen in Zweden voor de plaatselijke SBS-zender Kanal 5. Door de jaren heen is BTI gegroeid in Europa met klanten als BBC, Discovery en Chellozone.

Met de recente overname van Medi-lan is de wereldwijde voetafdruk van BTI Studios verder gegroeid tot 19 kantoren in 3 verschillende continenten en meer dan 350 voltijdse werknemers. Dit jaar alleen al zullen we meer dan 300.000 uur aan ondertiteling, dubbing en toegankelijkheidsvertalingen leveren aan onze klanten en dat in de 35 talen die we in-house kunnen produceren.

De sleutels tot het succes van BTI zijn klantgerichtheid, toegewijde werknemers en plaatselijke kennis.

Ondertiteling en dubbing zijn diensten die nauw zijn verbonden met taal en cultuur. Veel van onze concurrenten proberen hun werking zo veel mogelijk te centraliseren, maar plaatselijke kennis is volgens ons van het grootste belang als je lokalisatie van topkwaliteit wilt leveren.

Om de 20ste verjaardag van BTI te vieren zullen we in de herfst op verschillende plaatsen evenementen organiseren. Houd ook onze blog in de gaten, want daar zullen enkele van onze werknemers hun verhaal doen. Daarnaast zullen we ook een aantal van BTI’s belangrijkste verwezenlijkingen uit de afgelopen twee decennia toelichten.

Bedankt aan al wie van BTI heeft gemaakt wat het vandaag is. Ik kijk alvast uit naar de volgende 20 jaar!

Björn Lifvergren, CEO